skip to Main Content
Digitala vinprovning – bubbel
Söndag 11 December

Välkommen till en festlig provning av fyra bubbel inför nyår. Vi provar tre av My Wine Estates mousserande viner från Portugal samt en klassisk Champangne; Veuve Cliquot. Provningsledare är sommelier Camilla Wahlman, som hållit hundratals mycket uppskattade vinprovningar och som även driver en digital vinskola.

Få inspiration och lite mer kunskap om hur du väljer rätt bubbel till nyårsfesten. Få tips på vad som smakar gott att äta till och vad får egentligen kalaset kosta?

Köp viner i förväg och gör provningen när som helst och var som helst – där det passar dig bäst. Här är Systembolagets lista om viner som provats.

Registrera er för My Wine Estates nyhetsbrev så får du länk till vinprovningen.

TILLTUGG BUBBELPROVNING

Skagentoast – köp färdig skagen i en delikatessdisk, eller gör egen.

Potatischips – servera på fat, klicka crème fraiche och rom (löjrom, sikrom eller stenbitsrom) ovanpå. Strö över finklippt dill och finhackad rödlök.

Tunnbrödkex– strimla i lagom kexstorlek, pensla med olja, salta lätt och låt få färg i ugnen på 200 grader. Servera med rökt rensteksröra – hacka det rökta renköttet fint och blanda med färskost med pepparrot och lite majonnäs till lagom konsistens och servera med tunnbrödchipsen

Panna Cotta med hallon– (görs en dag före servering) koka upp 5 dl grädde med en skårad vaniljstång och 0,5 dl strösocker. Tillsätt två blötlagda gelatinblad i den heta blandningen och häll upp i 5-6 portionsskålar. Ställ kallt. Dekorera med färska eller frysta hallon innan servering och en liten kvist citronmeliss.