skip to Main Content

sportplattform

Vår sportplattform inom s.k. Fantasy sports heter pickup11. 

Den har idag Cricket och fotboll implementerat och efter utvärdering kommer vi lansera ytterligare sporter på flertal marknader och utveckla flera funktioner.

EDDBEE_IM_Colour_97

Användarna

Tävlingsformatet är s.k Daily Fantasy Sports. Användarna kan både skapa egna och deltaga i publika tävlingar. Deltagarna skapar på Eddbees plattform egna lag där de väljer ut spelare från en liga/en sport. Spelarnas prestationer i verkliga matcher ger sedan poäng och mellan omgångarna kan deltagarna köpa- och sälja spelare för att förbättra sina lag och öka vinstchanserna.

engagerar många sportfantaster

Fantasy sports är en tävlingsform som engagerar många sportfantaster världen över och vi avser att ge marknaden en spelupplevelse som är visuellt attraktiv och användarvänlig jämfört med befintliga plattformar på marknaden. Användarna ska själva kunna skapa tävlingar som kan spelas om riktiga priser.

EDDBEE_IM_Colour_86

erbjuda de mest populära sporterna

Med Fantasy Sports plattform Pickup11 är ambitionen är att kunna erbjuda de mest populära sporterna, implantera ytterligare unika funktioner, annorlunda tävlingsformat och lansera sig på flertal marknader med olika sporter.

marknaden

Initialt vänder vi oss till den indiska marknaden och lanseras där våren 2022.  Där efter är är USA och Norden möjliga ytterligare marknader. Daily Fantasy Sports (DFS) som spelformen heter har rönt stora framgångar i både Indien och USA. En anledning är att Fantasy Sports är skill gaming och är därför lagligt i de flesta stater i Indien. Fantasysportindustrin i Indien förväntas vara värd 3,7 miljarder USD 2024.

EDDBEE_IM_Colour_82

populärast idrotter

De populärast idrotter att tävla i är fotboll, cricket och den indiska nationella sporten, Kabaddi. Fantasy Sports är även stort i USA och det beror på att sportsbetting i de flesta amerikanska stater har varit/är illegalt och därför fungerar Fantasy Sports som en attraktiv spelmöjlighet. I USA är utbudet av sporter stort, populärast är amerikansk fotboll, ishockey och baseboll.