PICKUP11

Vår sportplattform inom s.k. Fantasy sports heter pickup11. Den har idag Cricket och fotboll implementerat och efter utvärdering kommer vi lansera ytterligare sporter på flertal marknader och utveckla flera funktioner.

Tävlingsformatet är s.k Daily Fantasy Sports. Användarna kan både skapa egna och deltaga i publika tävlingar. Deltagarna skapar på Eddbees plattform egna lag där de väljer ut spelare från en liga/en sport. Spelarnas prestationer i verkliga matcher ger sedan poäng och mellan omgångarna kan deltagarna köpa- och sälja spelare för att förbättra sina lag och öka vinstchanserna. Fantasy sports är en tävlingsform som engagerar många sportfantaster världen över och vi avser att ge marknaden en spelupplevelse som är visuellt attraktiv och användarvänlig jämfört med befintliga plattformar på marknaden. Användarna ska själva kunna skapa tävlingar som kan spelas om riktiga priser.

Med Eddbees unika Fantasy Sports plattform Pickup11 är ambitionen är att kunna erbjuda de mest populära sporterna, implantera ytterligare unika funktioner, annorlunda tävlingsformat och lansera sig på flertal marknader med olika sporter.

Initialt vänder vi oss till den indiska marknaden och lanseras där hösten 2021 där efter står USA på tur. Daily Fantasy Sports (DFS) som spelformen heter har rönt stora framgångar i både Indien och USA. En anledning är att Fantasy Sports är skill gaming och är därför lagligt i de flesta stater i Indien. Fantasysportindustrin i Indien förväntas vara värd 3,7 miljarder USD 2024. De populärast idrotter att tävla i är fotboll, cricket och den indiska nationella sporten, Kabaddi. Fantasy Sports är även stort i USA och det beror på att sportsbetting i de flesta amerikanska stater har varit/är illegalt och därför fungerar Fantasy Sports som en attraktiv spelmöjlighet. I USA är utbudet av sporter stort, populärast är amerikansk fotboll, ishockey och baseboll.

PICKUP11.COM

VAD ÄR FANTASY SPORTS OCH SKILL GAMING?

Detta är ett relativt nytt och populärt online sportspelformat inom kategorin skill gaming där spelets utgång bestäms av spelarens egen skicklighet, alltså inte spel helt baserat på tur utan din egen kunskap/förmåga. Spelen går ut på att sätta ihop ett så bra sportlag, t.ex inom fotboll som möjligt. Varje spelare i laget får sedan poäng efter prestation (mål, assist, skott på mål osv) som summeras till ditt lags totalpoäng.


Ditt lag tävlar mot andra spelares lag i ett turneringsformat där vinster delas ut till en förutbestämd andel av spelarna. Vinsterna finansieras genom en fast insats som varje deltagande spelare betalar. I Europa är managerspel än mer utbredd spelform, som gemena man uppfattar som fantasy sports. Största skillnaden är att spelformatet är längre och oftast fler parametrar att ta hänsyn till vid val av spelare, tex spelarbudget m.m. Stora leverantör inom fantasy sports i USA är Draft Kings och i Indien dream11.